Er bilen din vinterklar?

Temperaturen synker over hele landet og vi er på vei inn i den kaldeste årstiden. Meteorologene spår en særdeles kald vinter i år, men dette er umulig å forutse. Det som er helt sikkert er at vinteren kommer med regn, snø og kuldegrader og det er viktig at bilen din er godt rustet til å tåle dette.

Om du trenger å skifte lyspærer, etterfylle olje eller trenger nye dekk, kan du få mange tips her. Er imidlertid tiden inne for årlig service på bilen din så anbefaler vi at du tar denne nå før vinteren. Vi sjekker også lys, frontrute, batteri og dekkene på bilen din når vi først har den inne til til årlig service. Tar du Toyota Originalservice hos oss så kan du også få med nye 12 måneder med vårt veihjelpsprogram Toyota Eurocare.

Lys og sikt

Våre øyne er ikke skapt for dårlige lysforhold og i mørket reduseres synet med opp til 70 prosent. Det er derfor det klare lyset fra Toyota lyspærer utgjør en så stor forskjell for sikker kjøring. Våre lyspærer har kvartsglass som sikrer lang levetid, tåler høye temperatur forandringer og fuktighet. Våre lyspærer er spesialtilpasset hver enkelt av våre modeller.

Motor og smøring

Motoroljen skal smøre, kjøle og rense. I gammel motorolje samler det seg slagg og avfallsstoffer som må fjernes. Vi benytter Toyota olje – en olje med utsøkt kvalitet med førsteklasses egenskaper. Toyota Olje er utviklet parallelt med Toyota motorer. Et produkt som møter anerkjente internasjonale standarder definert av American Petroleum Institute (API). Kun det beste er godt nok for din Toyota.

Slitt frontrute eller steinsprut

Har du slitt frontrute eller steinsprut? Våre forhandlere har lang erfaring med bilglass. I mange tilfeller kan skaden utbedres på få minutter. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og kan skades ytterligere. Er skaden for stor til å repareres eller er ruten slitt, må frontruten byttes raskt og bekymringsfritt. Toyota forhandleren bytter frontruten og sikrer kvaliteten på deler og jobb. Toyota sørger for at din Toyota forblir 100% Toyota. Vi tilbyr også lakkstift som er beregnet hvis du har steinsprut eller riper, slik at du unngår rustskader. Les mer her.

Batterier

Moderne biler er utstyrt med enormt mye elektrisk utstyr, inkludert detaljer som krever energi selv om motoren er slått av. Derfor er det viktig å ha et pålitelig og sterkt batteri. Toyota batterier tilfredsstiller alle krav og er designet for optimal ytelse gjennom dets levetid. Våre batterier er tilpasset hver enkelt modell og motor.

Bremser

Det er farlig å kjøre med slitte bremseklosser. De tar ujevnt og dette kan føre til at bilen går rundt når du bremser. Være derfor oppmerksom på ulyder eller redusert effekt under bremsing. Ta ingen sjanser med sikkerheten - Du må kunne stole på bremsene i bilen din. Toyota bremseklosser er laget spesielt for bilen din og sører for jevn og balansert bremseeffekt under alle temperatur- og værforhold. Våre bremseklosser holder Toyotas høye kvalitetsstandarder.

Har du behov for lasteløsninger, slik at du får med deg ski, snøbrett eller takboks. Ønsker du å starte dagen med en varm kupè eller har du lyst til å friske opp bilen din med nytt sportslig eller praktisk tilbehør, tilbyr vi et rikt utvalg av tilbehør til din Toyota.

 

Takstativ/lasteholdere

Vi tilbyr solide takstativ/lasteholdere tilpasset våre modeller. I solid design med lav vekt, takket være bruk av aluminium. Gir en trygg plattform for taktransport. Enkel å sette på og ta av, men integrert sikkerhetslås. For våre lasteholdere har vi også ski- og snøbrettholdere i ulike størrelser. Holderne er enkle å feste og låses sikkert til Toyota lasteholder, slik at du raskt kan laste på ski og snøbrett når du har lyst til å ta en tur. Vår største ski-/snøbrettholder har plass til seks par ski eller fire snøbrett.

Dekk og felger

Vi samarbeider med de ledende dekkleverandørene og tilbyr komplette somme- og vinterhjul til våre modeller. Det er vi som kan dekk til Toyota. Vi har også et rikt utvalg av aluminiumsfelger. Toyotas system for dekktrykkvarsling reduserer risikoen for uhell, samtidig som det bidrar til mindre dekkslitasje og lavere drivstoffobruk. En sensor på ventilen på hvert dekk overvåker lufttrykket.

Bagasjeromsmatte

Praktisk bagasjeromsmatte laget i gummi med forhøyede kanter, slik at væske og søle fra ulike typer støvler, ski eller spade ikke skader originalteppet i bagasjerommet.

Bilpleie

Toyota ProTect og annen bilpleie. Det anbefales å polere bilen før høsten og vinteren sette inn. Vi tilbyr Toyota ProTect lakkforsegling som bidrar til å bevare nybil-utseendet på lakken ved å forsegle overflatene med et usynlig keramikkhardt belegg. Toyota ProTect må påføres av kvalifisert Toyota-personell. I vårt sortiment har vi en komplett linje med bilpleie hvor Toyota bilpolish er en del av dette. Vår bilpolish er av høy kvalitet, som gir lakken beskyttelse og høy glans som varer. Beskytter mot vannmerker og gjør det enklere å holde lakken ren.

Bagasje-/hundegrind

Til mange av våre modeller tilbyr vi hunde-/bagasjegrind. Et solid metalnett som forhindrer at bagasje faller fremover underveis, eller at hunden hopper over passasjersetene. Sammen med bagasjegrinden, tilbyr vi også skillevegg som deler bagasjerommet i to rom som passer til en hund, flere hunder, bagasje eller forskjellige bagasjetyper.

Takbokser

Vi leverer takbokser fra Packline og Skiguard tilpasset våre modeller. Boksene har et moderne aerodynamisk design og god innvendig plass. Ideell for feriereiser og helgeturer.