Prius

Hybridikonet

Prius leder

De andre følger etter.

Prius-historien startet i 1997. Den første masseproduserte hybridbilen tok bilkjøring til et nytt nivå. Nå er tiden for et nytt kapittel kommet. Prius kombinerer intelligent design og teknologi for å gi dynamiske ytelser og utmerkede kjøreegenskaper slik at bilen er like morsom å kjøre som den er effektiv. Nå kan du få den populære hybriden som AWD-i med intelligent, elektrisk firehjulstrekk.

Gjennomført komfort og intuitiv teknologi

Hver minste detalj teller når vi skal skape en innbydende kupé. I Prius kombinerer vi kvalitetsmaterialer med ren, tidsmessig design, mens de ergonomiske setene kan leveres med rekke forskjellige trekk. På frontruten får føreren projisert hastighet, hybriddata og radarassisterte varsler, og det intuitive Toyota Touch® 2 med Go multimediasystemet sørger for at både musikkvalg og veivalg er enkelt.

Holder deg oppdatert slik at du kan reagere

Det innovative Toyota Safety Sense-systemet tar førerassistanse flere skritt videre. Ved hjelp av 22 sensorer som er plassert på stategiske punkter rundt om i bilen, kan systemet oppdage potensielle risikosituasjoner og varsle føreren slik at hun/han kan reagere umiddelbart og bidra til at alle i bilen og i bilene som er nære, kan føle seg sikre.

Bedre grep og ekstra sikkerhet med Hybrid AWD-i.

Innovasjonen fortsetter med Hybrid AWD-i. For første gang kommer en bil i denne klassen med et intelligent AWD-system, skreddersydd for Prius. Det er konstruert for å gi ekstra kontroll når veiene kan være sleipe og glatte som i regn og snø, og gir deg trygghet for å ta deg frem når du virkelig trenger det. Og siden systemet er så kompakt, går det ikke ut over fleksibiliteten eller bagasjeromsplassen.

Spørsmål i forbindelse med kjøp av ny bil?

Lurer du på noe når det gjelder kjøp av ny bil? Da håper vi at du tar kontakt med oss, slik at en av våre dyktige selgere kan besvare deg. 

Definerer fremtiden. Viser veien fremover.

Bilen som definerte hybridbegrepet for mer enn 20 år siden, definerer det fremdeles den dag i dag.

Nå også med firehjulstrekk!

Prius AWD-i har fått et helt nytt firehjulssystem som kombinerer god fremkommelighet med lavt utslipp, lav vekt og lav pris. En kompakt og lett el.motor er montert på bakakselen, og er spesialutviklet for å yte med høyt moment i lav fart. Svært lav giring av el.motoren gjør at hjulene får høyt moment.

Fra 0-10 km/t har bilen 570 Nm på bakhjulene og er permanent aktivert. Fra 10-70 km/t brukes el-motoren kun ved behov og med synkende moment. Fra 70 km/t og oppover er den ikke i bruk. Ved bakkestart kan man bruke TRC-off knappen, som gir maks moment bak, selv om forhjulene spinner. Et display inni bilen viser momentfordeling

Dette er en bil med et tidsriktig utseende som matcher de avanserte teknologiene. 

Prius Hybrid har følgende utstyrsgrader:

Eksteriør

Interiør

Prøvekjør Prius Hybrid

Ønsker du å vite hvordan det er å sitte bak rattet i denne bilen, hvordan setene kjennes, se interiøret på nært hold, oppleve kjøreegenskapene - eller rett og slett bare få følelsen av om dette er bilen for deg? Da bør du ta den med på en prøvetur!

Toyota Relax

Ved kjøp av ny Toyota kan du oppnå inntil 10 års garanti med Toyota Relax - en serviceaktivert garanti.

Garantien gis årlig fra år 4 til bilen er 10 år eller i inntil 200.000 km (det som først inntreffer), ved årlig utført Toyota Originalservice hos et autorisert Toyota-verksted i Norge.

Toyota Relax gjelder også brukte Toyota, selv om du ikke har fulgt serviceintervallene hos Toyota tidligere.

Toyota Relax garanti innvilges inntil 185.000 km og gjelder i 1 år/15.000 km.

Mer om garantier
Toyota Relax

Tidsriktig design. Intelligent på veien.

Dette er en bil med et tidsriktig utseende som matcher de avanserte teknologiene. Det nye designet har beholdt den klassiske Prius-silhuetten, men den er oppdatert med klare, rene linjer for å optimalisere luftflyten. Resultatet er en bil som er pen å se på samtidig som den gir en masse kjøreglede.

Slik fungerer AWD-i

Det smarte systemet benytter en egen elmotor med sterkt dreiemoment for å drive bakakslingen når det trengs. Denne motoren er konstruert for å slå inn automatisk i flere situasjoner: ved igangsetting og i hastigheter inntil 10 km/t, når sensorer oppdager at dekkene har lite grep (som på snø og is), og i hastigheter på mellom 10 og 70 km/t.

Den ekstra el-motoren er kompakt og lett og systemet krever ikke ekstra plass, så bagasjerommet og Prius’ eksepsjonelle drivstoffeffektivitet påvirkes i svært liten grad.

Prius-en med framhjulsdrift blir utstyrt med et nytt litium-ion-batteri, mens Hybrid AWD-i-modellen får et nytt og kompakt nikkel-batteri som er designet for å yte optimalt også under kjølige forhold. Dette blir med andre ord en bil som egner seg godt for de norske vintermånedene.

Høyst effektiv. En fornøyelse å kjøre

Det har aldri vært bedre å kjøre en hybrid. Den elektriske og forbrenningsmotoren fungerer sømløst sammen og hver for seg. De sørger for dynamisk akselerasjon når du trenger det og de fine kjøreegenskapene forbedres med et lavt tyngdepunkt, forbedrede hjuloppheng og mer linjær kraft.

Ønsker du tilbud på Prius Hybrid?

Vi er behjelpelige med å finne den rette bilmodellen for deg. Kontakt oss for å motta et uforpliktende tilbud. Du hører raskt fra oss.

Tekniske Spesifikasjoner

Eksteriør

Høyde: 1470mm

Bredde: 1760mm

Lengde: 4645mm

Akselavstand: 2700mm

Antall dører: 5

Eksteriørbilde: Høyre
Eksteriørbilde: Bak
Eksteriørbilde: Foran

Antall seter: 5

Bagasjerom: 360 liter

Lastevolum: 0,502 m3

Interiørbilde: Foran
Interiørbilde: Bak

Forbruk: 1.2 l/100 km

Forbruk kombinert WLTP (l/100 km fra): 1.3 l/100 km

Utslipp: 28 g/km

CO2 kombinert WLTP (g/km fra): 29 g/km

NOx: 2.5 mg/km

Støynivå ved passering (dB(A)): 67.0 dB(A)

Størrelse drivstofftank: 43.0 l

Antall sylindere: 4 sylindre, in line

Sylindervolum: 1798 cm3

Effekt: 122 hk

Maks dreiemoment (forbrenningsmotor alene): 142/-3600 Nm/omdr.

Maks effekt hk (forbrenningsmotor alene): 90 kW/omdr.

Girkasse: Automatgir (e-CVT)

Hjuldrift: Forhjul

Toppfart: 162 km/t

Akselerasjon fra 0 til 100 km/t: 11.1 Sekunder

Tilhengervekt med bremser: 725 kg

Tilhengervekt uten bremser: 725 kg

Hybridbatteri: Nominell spenning: 201,6 v

Bakkeklaring: 123 mm

Minimum svingradius: 5,4 m